“Visually stunning, the story is related in an enchanting manner with equal focus on the animation as well as strong character development.”

Screendaily

Sasha is een slim en doortastend meisje van 15 jaar dat opgroeit in het aristocratische milieu van St. Petersburg aan het einde van de 19e eeuw.

Ze ontdekt het reisplan van haar opa, een beroemde ontdekkingsreiziger, die niet terugkeerde van een reis naar de Noordpool. Ze besluit hem en zijn schip te gaan zoeken.

“Of all the movies at the festival, this is the one most people talk about and there is a darn good reason for it. It’s an artistic gem, with each frame looking like something out of an art book.” (Animated Anarchy)

Sasha ontdekt het reisplan van haar opa, een beroemde ontdekkingsreiziger, die niet terugkeerde van een reis naar de Noordpool. Ze besluit hem en zijn schip te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een schip en vaart samen met hen naar het verre Noorden. Onderweg leert ze geld te verdienen in een restaurant en zich als meisje van adellijke afkomst aan te passen aan het ‘gewone’ volk.

Tijdens haar zoektocht op zee en de Noordpool moet ze zich redden tussen de mannen en jongens en deze ook nog eens voor haar zien te winnen. Maar ze is dapper en vastberaden en weet met haar charmes en haar grote hart uiteindelijk iedereen mee te krijgen in haar eigen ontdekkingsreis.

De animatie is fenomenaal. De film ziet eruit alsof hij getekend is door iemand die het allemaal zelf heeft meegemaakt. De sferen die zowel in de aristocratische kringen in St. Petersburg als met het zeilen in de Arctische wateren worden opgeroepen, voelen door hun kleurgebruik en compositie bijzonder levensecht.