De vrolijke jongen Menino neemt je mee op een reis door een wonderschone geanimeerde wereld, geïnspireerd op Brazilië.

Hij groeit gelukkig op in de weelderige natuur. Maar op een dag vertrekt zijn vader naar de stad om daar werk te zoeken. Menino reist door fantastische landschappen en vreemde steden op zoek naar zijn vader.

Kijk online

Wil je de hele film bekijken kies dan één van de volgende kanalen

Menino trekt door fantastische landschappen en vreemde steden. Hij ontmoet machines als olifanten en reist mee met schepen als vogels.

Het is een magische, unieke en originele wereld. Betoverend door haar verbeeldingskracht en kleurenrijkdom, ondersteund door de prachtige, swingende muziek.

Maar ook verbeeldt de film de blik van de filmmaker op het zielloze proces van massaproductie en de gevolgen van globalisering. De zoektocht van Menino naar zijn vader, waarschijnlijk een van die naamloze arbeiders die hij ontmoet, is ontroerend en spannend. Tot het verrassende en emotionele einde aan toe.

Een must-see voor creatieven en idealisten ouder dan zes die houden van verbeelding en verwondering. De film won de belangrijkste prijs in animatie, namelijk de Cristal voor beste film in Annecy 2014.

Trailer